De kracht van het verhaal (NL)

12 oktober, 12u-13u30

Hoe maak je van complexe wetenschap een spannend verhaal? Radiomaker Saar Slegers vertelt aan de hand van haar podcast De Man en de Maan hoe ze personages, scènes en muziek inzet om een meeslepende serie te maken en geeft tips aan onderzoekers die overwegen om zelf een podcast te beginnen.

Bio


Saar Slegers is radiomaker en journalist. In 2020 publiceerde ze haar eerste podcast "De man en de maan" (NTR), waarin ze de ups and downs volgde van een Nederlandse astronoom die gedurende drie jaar lang met de opkomende ruimtemacht China samenwerkte om een antenne op de maan te plaatsen. Met deze podcast won ze de Gouden Beitel, de Nederlandse prijs voor wetenschapsjournalistiek, kreeg ze de titel Meesterverteller, en werd ze genomineerd voor de Prix Europa. 

In eerdere documentaires onderzocht Saar onder andere de arbeidsomstandigheden op riviercruises, dook ze in de krochten van de Nederlandse bureaucratie en ging ze met vier Duitse dames op zoek naar de laatst levende wilde kamelen in de Gobiwoestijn. Ze werkte verder als researcher voor wetenschapsprogramma's zoals De Kennis van Nu, Focus, De Volmaakte Mens en Labyrint.