Online panelgesprek

Met Angelique Van Ombergen, Telidja Klaï en Bieke Steeman

"Kinderen zijn de toekomst", toch? Het zijn in elk geval zij die verder zullen bouwen aan onze kennis. En vaak zijn ze ook gewoon... heel nieuwsgierig! Een prachtig publiek dus, dat boeiende vragen stelt.

In dit panelgesprek bespreken drie experts hoe zij hun discipline naar de leefwereld van kinderen vertalen: in een kinderboek, op radio en TV, of in de Kinderuniversiteit. Heleen Vander Beken, wetenschapsjournalist en project manager van de Academy, modereert het gesprek. Ben je zelf onderzoeker en zoek je een startpunt om kinderen te bereiken? Of werk je met kinderen en wil je weten waar je leuke activiteiten, materialen en benaderingen kan vinden? Dan is dit panel iets voor jou!

Angelique Van Ombergen

Discipline lead for Life Sciences @ ESA

Angelique behaalde een doctoraat in de Medische Wetenschappen aan de UAntwerpen, en is er gastprofessor. Tijdens haar doctoraat en postdoc onderzocht hoe de hersenen van astronauten zich aanpassen aan een verblijf in de ruimte. Intussen werkt ze als Discipline Lead for Life Sciences bij het Europees Ruimteagentschap, en is bijvoorbeeld betrokken bij onderzoek aan boord van het ISS en op Antarctica. Ze is ook een geëngageerde wetenschapscommunicator, onder meer als schrijver van artikels, blogs, en (kinder)boeken.

Telidja Klaï

Aanbodproducent & expert bij Ketnet

Telidja is de expert ontwikkelingspsychologie, en verantwoordelijk voor de strategieën rond missie, visie, doelgroep, programmatie, diversiteit ... bij Ketnet. Naast het strategische werk is ze tevens verantwoordelijk voor aankoop van internationale content en voor de coproducties animatie met Vlaamse producenten.

Bieke Steeman

Kinderuniversiteit HOWEST

Bieke Steeman stond 17 jaar voor de kleuterklas en is nu praktijklector in de Educatieve Bachelor Kleuter- en Lager Onderwijs aan HOWEST. Samen met haar studenten organiseert ze er activiteiten van de Kinderuniversiteit. Tijdens de laatste jaren in de kleuterklas organiseerde ze met de steun van de provincie West-Vlaanderen al 'SPELENDerWIJS', een project waar kinderen en hun ouders in een prikkelende en uitdagende omgeving werden ondergedompeld in wetenschappelijke thema's.